Kontakt Nikolaj

NBC

Partner/Advokat. Mobil +45 2722 1008

Nikolaj Bak-Christensen
21. december 2021

Beregning af goodwill ved salg af lægepraksis

Det er en stor beslutning og en tidskrævende proces at sælge en lægepraksis. Det er derfor vigtigt, at få den relevante rådgivning af en advokat der har erfaring og specialviden inden for salg af lægepraksis.

Ved en praksisoverdragelse er der mange forhold, der skal afklares. Et af de væsentligste forhold er beregningen af lægepraksissens goodwill.

Beregningen af goodwill er forskellig for alment praktiserende læger og praktiserende speciallæger.

I det følgende beskrives, hvordan goodwill beregnes for de to forskellige typer af lægepraksisser.

Almen praksis

For alment praktiserende læger gælder, at der ikke må aftales en goodwill, der overstiger, hvad der svarer til 136% af gennemsnittet af de 3 forudgående regnskabsårs bruttoindtægt pristalsreguleret med særlige satser, der reguleres halvårligt.

For en praksis med en gennemsnitlig bruttoindtægt på 1.000.000 kr., udgør den beregnede goodwill 1.360.000 kr., når der ses bort fra pristalsreguleringen.

Speciallægepraksis

For praktiserende speciallæger gælder, at der ikke må aftales en goodwill, der overstiger, hvad der svarer til 150 % af det gennemsnitlige pristalsregulerede overskud af praksissen i de seneste 3 år. For en praksis med et gennemsnitligt overskud på kr. 1.000.000, udgør den beregnede goodwill 1.500.000 kr., når der ses bort fra pristalsreguleringen.

Hvis du overvejer at købe eller sælge en lægepraksis, kan du kontakte advokat Nikolaj Bak-Christensen for en uforpligtende samtale.