05 CONSTRUCTION

Køb af fast ejendom/boligkøb

Vi er der, hvor du har brug for os
Uanset om det er rundt i verden eller rundt om hjørnet, står Baker Tilly Legal klar til at hjælpe.

Når du køber fast ejendom er sælgeren af ejendommen ofte repræsenteret af en ejendomsmægler eller en anden advokat

Sælgers rådgiver må ikke samtidig rådgive køber, hvilket er vigtigt at holde sig for øje.

Ud over den tinglysningsmæssige ekspedition af skødet, så gemmer der under overfladen et isbjerg af vigtige oplysninger i en ejendomshandel, som i værste fald kan koste dig mange penge at overse. Idet du formentlig ikke køber fast ejendom særligt ofte er det ikke her du skal spare på udgiften til en rådgiver som repræsenterer dig og dine interesser!

Vi tilbyder selvfølgelig individuelle løsninger afhængig af hvor langt du er i forløbet og ud fra hvor stor et behov for rådgivning du har.

Skal du ud at købe fast ejendom, ejerlejlighed, villa, villalejlighed eller andelsbolig, sommerhus m.v. Så bliver du først og fremmest bedt om at sætte din underskrift på en købsaftale. Denne købsaftale indeholder i langt de fleste tilfælde et forbehold for at din egen rådgiver samt bank kan gennemse aftalen samt handlens dokumenter og i en angivet periode komme med eventuelle indsigelser hertil. Det kræver at du som køber har en god rådgiver, der kan sikre at handlen gennemføres forsvarligt, uden at ejendommen går til en anden køber. Et forbehold som ændrer ved den oprindelige købsaftales vilkår kan opfattes som modstridende accept, hvilket giver sælger mulighed for at udtræde fra handlen. Selvom dette selvfølgelig ikke var køberrådgivers hensigt, så understreger det blot vigtigheden af at man har en rådgiver som kender risikoen og tager snakken omkring dette med dig. Køber du fast ejendom sammen med en partner er det samtidig vigtigt lige at overveje om jeres familieforhold samtidig lægger op til at der skal udarbejdes et testamente. Vi har mange års erfaring i rådgivning samtidig med at vi kigger på helheden og alt kan klares på en gang.

 

Sajitha har taget vores henvendelse meget seriøst, og behandlet alle vores henvendelser med rette omhu for regler og ønsker. Hun vender tilbage og følger op, hvilket har gjort, at man er helt tryg i en proces, som man ikke nødvendigvis kender til fulde. Vi har været yderst tilfredse.

Kim Axeltoft Engelbrecht og Linda Skov Larsen

Når det er en familieoverdragelse

Har køber og sælger selv fundet sammen eller skal der foretages en familieoverdragelse af fast ejendom, så kan vi vejlede og udfærdige aftaledokumenter tilpasset jeres forhold. Da vi samtidig har mange års erfaring indenfor arv og testamenter, så kan familieoverdragelsen i mange tilfælde betales helt eller delvis via de tilladte afgiftsfrie gavebeløb. Vi har gode P-forhold og rolige mødelokaler, så rammerne for aftalerne kan drøftes i ro og mag.

Hvis det går galt

Når dit boligkøb er gået galt. Fejl og mangler, en olietank eller jordvarmeslanger som efterfølgende viser sig at have forårsaget forurening. Vi kan vejlede om skyldsforhold imellem sælger, byggesagkyndig, ejerskifteforsikring og ejendomsmægler. Vil du derfra i byretten og have afprøvet sagen har vi erfarne advokater og fuldmægtige der tager sagen

Kære Sajitha. Tak for at du fik min sag i mål. Du har virket solid, og jeg har følt mig meget godt behandlet af dig hele vejen. Jeg vil ikke tøve med at henvende mig igen, hvis jeg fik brug for det.

Solid erfaring fik sagen i mål – Gina Jensen

Spørgsmål og svar om køb af fast ejendom/boligkøb

Q: Hvorfor skal jeg vælge jer fremfor en online køberrådgiver som kun koster det halve.

A:Der findes i dag en del online køberrådgivere som systematisk kører opgaven igennem ved hjælp af standardiserede skrivelser og rådgivning som er ens for alle. Mange af dem er super dygtige og de kan fint give god mening at vælge når du køber en lille ejerlejlighed i et område du selv kender godt. Det du ikke ved på forhånd er om sælgeren af lejligheden er en smule usikker på situationen. Forestil dig at sidde som sælger og blive præsenteret for en liste med 20 forbehold og spørgsmål fra købers rådgiver, hvor de 18 af dem allerede er besvaret hvis blot rådgiver havde læst sagens dokumenter. Her går sælgeren ofte i forsvarsposition uden at efterkomme et eneste af købers forbehold, og i værste tilfælde fravælges køberen til fordel for en køber med en mere seriøs rådgiver. Formuleres forbeholdet på en hensynsfuld og spiselig måde så er det du betaler mere for en mere grundig rådgiver allerede sparet i form af f.eks. hurtigere indflytning eller færre bekymringer. Det er bare rart at føle sig godt orienteret af sin rådgiver og møde en glad sælger på nøgleoverdragelsesdagen.  

Q: Hvor ofte går ejendomshandler helt galt

A: Det gør de heldigvis kun i få tilfælde. Har man allieret sig med en retssags-advokat, så kan man i de fleste tilfælde nemmere melde større sager til ejerskifteforsikringsselskabet og finde en hurtig løsning. Har sælger været i ond tro og ikke opfyldt sin loyale oplysningspligt, så har du som regel retten på din side. Men vejen fra blot at have ret og til at modtage en fornuftig kompensation går i de fleste tilfælde forbi byretten og kræver en rutineret advokat.

Q: Hvordan er jeres tilgængelighed i forhold til telefon, mail og parkering

A: Vi besvarer vores mails som en del af vores levebrød. Vi er naturligvis ofte optaget i møder, - her er det nemmest at sende en mail hvor du beder os ringe tilbage.

Q: Hvad koster det så?

A: Vi har hver især en fast timepris som oplyses inden der indgås aftaler. Vi fakturerer ned til 5 minutter, med den fordel at du så kan stille afklarende spørgsmål undervejs uden at skulle betale for hele eller halve timer. Når vi kender sagens omfang, kan et salær ofte skønnes nogenlunde. Dog med forbehold for at der ikke opstår uventede ting der skal tages hånd om. Er det meget vigtigt for dig at få en fast pris, skal du være indstillet på at du enten betaler overpris, eller at vi aftaler forud for opgaven, aftaler at du selv påtager dig nogle delopgaver f.eks. at læse x antal referater fra grundejerforeningen o.l. To ejendomshandler er ikke ens og undersøgelsen af den enkelte handel bør ikke begrænses på forhånd.

Medlem af:

Advokat samfundet
Danske familieadvokater
Kontakt os
Photo of Sajitha Sureshkanna
Sajitha Sureshkanna
Advokat | Partner

Artikler

Artikel Køb af fast ejendom/boligkøb
Sajitha Sureshkanna • 5. nov. 2023
Artikel Køb af fast ejendom/boligkøb
Sajitha Sureshkanna • 17. okt. 2023
Artikel Køb af fast ejendom/boligkøb
Steen Petersen • 4. maj 2022
Artikel Fast ejendom Køb af fast ejendom/boligkøb
Steen Petersen • 7. apr. 2022
Artikel Køb af fast ejendom/boligkøb
Tine Elise Kristensen • 15. dec. 2021
Artikel Køb af fast ejendom/boligkøb
Steen Petersen • 30. nov. 2021
Artikel Køb af fast ejendom/boligkøb
Steen Petersen • 20. sep. 2020
Artikel Køb af fast ejendom/boligkøb
Steen Petersen • 25. okt. 2018
Artikel Køb af fast ejendom/boligkøb
Steen Petersen • 18. apr. 2017
Artikel Køb af fast ejendom/boligkøb
Steen Petersen • 14. feb. 2013