Kontakt os

NBC

Partner/Advokat. Mobil +45 2722 1008

Nikolaj Bak-Christensen
28. november 2022

Energiforbedringer kan gøre dit lejemål mere attraktivt

Den nuværende energikrise med ekstraordinært høje udgifter til el og varme har gjort det dyrere at være lejer.

Vores dygtige team står til rådighed for sparring og rådgivning om lejeforhøjelser ved forbedringer.Ved at gennemføre energiforbedringer – f.eks. ved opsætning af et solcelleanlæg og/eller udskiftning af vinduer – kan man gøre en udlejningsejendom mere attraktiv og samtidig få dækket udgifterne forbundet hermed. El- og varmeregningen er blevet en stor udgiftspost for mange lejere. I en tid med høje energipriser og voksende inflation kan lave forbrugsudgifter være afgørende for valget af et lejemål.

Ved gennemførelse af energiforbedringer – f.eks. ved opsætning af solcelleanlæg og/eller udskiftning af vinduer - kan el- og varmeregningen blive reduceret mærkbart til glæde for både erhvervs-og boliglejere.

Udlejer har i mange tilfælde mulighed for at få dækket sine omkostninger til energiforbedringer ved at gennemføre en lejeforhøjelse. Lejeloven indeholder særlige varslingsregler, som man skal tage højde for. Derfor bør man som udlejer søge juridisk bistand forud for gennemførelsen af en lejeforhøjelse.

Rådgivning

Vores team med speciale i fast ejendom kan rådgive om reglerne og bistå med at gennemføre lejeforhøjelser.